De favorieten van

"De liefde voor onze stad deel ik met gasten die in onze bed & breakfast verblijven"
Wat ik in een klein dorp gemist had, kon ik ruimschoots inhalen: op de fiets naar het filmhuis, bij ondergaande zon op het terras, last-minute dineren omdat koken soms niet uitkomt.
Teo van den Brink

Teo van den Brink

Ton Heerts

Ton Heerts

burgemeester van Apeldoorn
Toen ik voor het eerst naar Apeldoorn kwam, was ik een jongen van 18. Rechtstreeks vanuit de boerderij in Twente, met de trein en van daaruit naar de Koning Willem III Kazerne.
lees verder >
Martin Jochems

Martin Jochems

Gemeentearchivaris Apeldoorn
Ons erfgoed in gebouwen, voorwerpen en onze archieven verbindt ons met het verleden. Het verplicht ons dit te koesteren, te bewaren en door te geven, opdat de generaties na ons daar op voort kunnen bouwen.
lees verder >
Ruben Degen

Ruben Degen

mede-eigenaar van ontwerpbureau Degen & Leideritz
In Apeldoorn vind ik het steeds leuker worden. Een prachtige omgeving, kinderen die hun gang kunnen gaan, steeds meer leuke restaurants en kroegjes, het prachtige Paleis Het Loo en het verrassende CODA.
lees verder >
Peter Messerschmidt

Peter Messerschmidt

wethouder Cultuur & Erfgoed van de gemeente Apeldoorn
Apeldoorn, de hoofdstad van de Veluwe, een uitspraak die ik vaak gebruik en die ik ook echt zo ervaar. Want waar in Nederland heb je een stad van dit formaat met zo’n mooi buitengebied?
lees verder >
Carin Reinders

Carin Reinders

directeur-bestuurder van CODA
De geschiedenis van Apeldoorn en de Veluwe maken we in CODA op vele manieren concreet.
lees verder >
Ben Mouw

Ben Mouw

voorzitter Erfgoedplatform Apeldoorn
Eind zestiger, begin zeventiger jaren werd er op grote schaal kaalslag gepleegd in het centrum om Apeldoorn op te stuwen in de vaart der volkeren, bijvoorbeeld met de voorgenomen aanleg van een ...
lees verder >
Stefan Rutten

Stefan Rutten

archivaris CODA Archief
We moeten het uitdragen, ook letterlijk, want historische verhalen komen het beste tot hun recht op de plek waar ze ooit zijn ontstaan, waar ze zich afgespeeld hebben.
lees verder >
Sander Hurenkamp

Sander Hurenkamp

docent geschiedenis op het Veluws College Mheenpark
Mijn roots liggen in Twello, maar toch is Apeldoorn de stad (of dorp) waar ik veel tijd heb doorgebracht in mijn jonge jaren. Mijn middelbareschooltijd bracht ik door in Apeldoorn.
lees verder >
Masja Parlevliet

Masja Parlevliet

senior adviseur en coördinator Cultuur & Erfgoed gemeente Apeldoorn
In 2009 kwam ik als senior archeoloog voor de gemeente Apeldoorn werken. Voor een archeoloog is de Veluwe een echte snoepwinkel.
lees verder >
Jan van der Gaag

Jan van der Gaag

ondersteunend medewerker Cultuur en Erfgoed gemeente Apeldoorn
Toen ik 4 jaar oud was, verhuisde ik van het westen van Nederland naar Apeldoorn. Je kan dus zeggen dat ik een getogen Apeldoorner ben.
lees verder >

Draai je telefoon
voor de beste beleving

Door op "ja" te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op jouw apparaat om de site navigatie te verbeteren en het site gebruik te analyseren  Bekijk ons ​​cookie- en privacybeleid voor meer informatie.