Groen

Park Berg en Bos, 1968
Park Berg en Bos, 1968

Mensen wonen en verblijven graag in Apeldoorn vanwege de groene omgeving. De gezonde buitenlucht en de verbeterde verbindingen over spoor en weg zorgen sinds de 19de eeuw voor de opkomst van recreatie en zorg in het groen. Instellingen en ondernemers in deze sectoren vestigden zich vooral in de dorpen en het buitengebied. Tot op de dag van vandaag is er nog een aantal complexen te vinden in en om Apeldoorn die meer dan honderd jaar geleden gebouwd zijn. Denk aan de Hoenderloo Stichting, de Joseph Stichting en Groot Schuilenburg (voorheen Het Apeldoornsche Bosch). Daarnaast zijn er tientallen vakantieparken in de omgeving van Apeldoorn. Voor een dagje uit ging men vroeger naar de Loenense watervallen, de Echoput of het Uddelermeer. Echte pret kwam met de Julianatoren, het Boschbad, Park Berg & Bos en de Apenheul. Nog altijd zijn recreatie en zorg belangrijke economische pijlers voor de gemeente.

lees meer >

De favorieten van

Teo van den Brink

"De liefde voor onze stad deel ik met gasten die in onze bed & breakfast verblijven"
Wat ik in een klein dorp gemist had, kon ik ruimschoots inhalen: op de fiets naar het filmhuis, bij ondergaande zon op het terras, last-minute dineren omdat koken soms niet uitkomt.
Teo van den Brink

Draai je telefoon
voor de beste beleving

Door op "ja" te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op jouw apparaat om de site navigatie te verbeteren en het site gebruik te analyseren  Bekijk ons ​​cookie- en privacybeleid voor meer informatie.