Vaste collectiepresentatie in CODA vertelt over de geschiedenis van Apeldoorn

Vaste collectiepresentatie in CODA vertelt over de geschiedenis van Apeldoorn

In CODA Museum in een permanente collectiepresentatie ingericht met hoogtepunten uit de CODA collectie. CODA Museum besteedt doorlopend aandacht aan regionaal en lokaal erfgoed en toont hedendaagse kunst en vormgeving. De historische collectie van CODA verhaalt over de geschiedenis van Apeldoorn en de Veluwe en omvat objecten en deelcollecties die van (inter)nationale betekenis zijn. Een goed voorbeeld is de collectie houten ADO speelgoed van CODA. De vaste collectiepresentatie is gratis toegankelijk en bevindt zich op de plak van het voormalige CODA Café aan de museumzijde van het CODA gebouw.

CODA directeur Carin Reinders: “De rijke, hybride collectie van CODA vormt de ruggengraat van het museum en onze tentoonstellingsprogrammering. Werk uit eigen collectie maakt dan ook al jaren deel uit van bloemlezingen, thematische tentoonstellingen en monografische presentaties, maar tot op heden was er geen vaste collectiepresentatie in CODA te zien. Met de realisatie van de nieuwe centrale entree en de verhuizing van CODA Café is er een prachtige ruimte vrijgekomen waar we plaats kunnen bieden aan de eigen collectie. Er is geen chronologie aangebracht maar de presentatie is thematisch ingericht. De samenstelling zullen we regelmatig wisselen. Zo blijven we bezoekers verrassen en kunnen we aansluiten op en verbinding leggen met de actualiteit. Het is een dynamische en prikkelende opstelling geworden waarin collectiestukken uit verschillende periodes een dialoog met elkaar aangaan. Ik ben blij dat we op deze manier de rijkdom en geschiedenis van onze collectie kunnen tonen en een bijdrage leveren aan het ontsluiten van de Collectie Nederland.”

Ook interessant

Tour de Papier – etappe-trappen op de Veluwe!

Tour de Papier – etappe-trappen op de Veluwe!

Met een route langs molens, sprengen én het nieuwste uit de wereld van de papierkunst ontdek je op de fiets de geschiedenis van de papierindustrie in Apeldoorn en op de Veluwe.
lees verder >
Tour de Tepe – Wandel- en fietsroute

Tour de Tepe – Wandel- en fietsroute

Trek je wandelschoenen of stap op de fiets en ontdek de schoonheid van Apeldoorn en de Veluwe door de lens van je camera!
lees verder >
Op ontdekking met Wilhelm Röntgen door heden en verleden

Op ontdekking met Wilhelm Röntgen door heden en verleden

Met paviljoens en bijvoorbeeld wandel- en fietsroutes besteden we aandacht aan de ontdekker van de röntgenstralen en de betekenis van die ontdekking; toen, nu en in de toekomst.
lees verder >

Draai je telefoon
voor de beste beleving