Vaste collectiepresentatie in CODA vertelt over de geschiedenis van Apeldoorn

Vaste collectiepresentatie in CODA vertelt over de geschiedenis van Apeldoorn

In CODA Museum in een permanente collectiepresentatie ingericht met hoogtepunten uit de CODA collectie. CODA Museum besteedt doorlopend aandacht aan regionaal en lokaal erfgoed en toont hedendaagse kunst en vormgeving. De historische collectie van CODA verhaalt over de geschiedenis van Apeldoorn en de Veluwe en omvat objecten en deelcollecties die van (inter)nationale betekenis zijn. Een goed voorbeeld is de collectie houten ADO speelgoed van CODA. De vaste collectiepresentatie is gratis toegankelijk en bevindt zich op de plak van het voormalige CODA Café aan de museumzijde van het CODA gebouw.

CODA directeur Carin Reinders: “De rijke, hybride collectie van CODA vormt de ruggengraat van het museum en onze tentoonstellingsprogrammering. Werk uit eigen collectie maakt dan ook al jaren deel uit van bloemlezingen, thematische tentoonstellingen en monografische presentaties, maar tot op heden was er geen vaste collectiepresentatie in CODA te zien. Met de realisatie van de nieuwe centrale entree en de verhuizing van CODA Café is er een prachtige ruimte vrijgekomen waar we plaats kunnen bieden aan de eigen collectie. Er is geen chronologie aangebracht maar de presentatie is thematisch ingericht. De samenstelling zullen we regelmatig wisselen. Zo blijven we bezoekers verrassen en kunnen we aansluiten op en verbinding leggen met de actualiteit. Het is een dynamische en prikkelende opstelling geworden waarin collectiestukken uit verschillende periodes een dialoog met elkaar aangaan. Ik ben blij dat we op deze manier de rijkdom en geschiedenis van onze collectie kunnen tonen en een bijdrage leveren aan het ontsluiten van de Collectie Nederland.”

Ook interessant

Het grote kwartet van Apeldoorn

Het grote kwartet van Apeldoorn

26 maart lanceerde wethouder Peter Messerschmidt het nieuwe kwartetspel 'Het grote kwartet van Apeldoorn'. Dit spel, geïnspireerd door de elf thema’s van 'Het grote verhaal van Apeldoorn', heeft een extra categorie genaamd 'Bekende Apeldoorners', waardoor er in totaal twaalf kwartetten te verzamelen zijn.
lees verder >
Tentoonstelling Travelling Bricks in CODA

Tentoonstelling Travelling Bricks in CODA

De reizende tentoonstelling Travelling Bricks beleeft zijn Nederlandse première van 21 april tot en met 25 augustus 2024 in CODA Museum Apeldoorn. In de tentoonstelling ontdek je alles over transport en vervoermiddelen en natuurlijk laat je je fantasie de vrije loop met de 200.000 steentjes waarmee je zelf een auto, fiets, boot, raket, trein of nog niet bestaand vervoermiddel kunt bouwen!
lees verder >
Open Joodse Huizen | zondag 28 april

Open Joodse Huizen | zondag 28 april

In deze week zullen zo’n tweehonderd huizen, winkels, scholen en instellingen hun deuren openen om stil te staan bij de Joden die ooit op deze locaties gewoond hebben. Met deze persoonlijke verhalen maakt Open Joodse Huizen de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog invoelbaar.
lees verder >

Draai je telefoon
voor de beste beleving