Het grote kwartet van Apeldoorn

Het grote kwartet van Apeldoorn

26 maart lanceerde wethouder Peter Messerschmidt het nieuwe kwartetspel 'Het grote kwartet van Apeldoorn'. Dit spel, geïnspireerd door de elf thema’s van 'Het grote verhaal van Apeldoorn', heeft een extra categorie genaamd 'Bekende Apeldoorners', waardoor er in totaal twaalf kwartetten te verzamelen zijn. Elke kwartetkaart heeft een QR-code die spelers naar de website van Het grote verhaal van Apeldoorn leidt met meer informatie over het verhaal op de kaart.

Het kwartetspel is een initiatief van Kiwanis Apeldoorn en is tot stand gekomen met de hulp van CODA Apeldoorn en de gemeente. Het ontwerp is verzorgd door het Apeldoornse bureau Degen & Leideritz. Het spel is verkrijgbaar bij de CODA Winkel, andere lokale verkooppunten en online te bestellen. De opbrengst van de verkoop gaat naar lokale initiatieven voor kinderen, zoals de Speelgoedbank Apeldoorn.

Ook interessant

Tentoonstelling Travelling Bricks in CODA

Tentoonstelling Travelling Bricks in CODA

De reizende tentoonstelling Travelling Bricks beleeft zijn Nederlandse première van 21 april tot en met 25 augustus 2024 in CODA Museum Apeldoorn. In de tentoonstelling ontdek je alles over transport en vervoermiddelen en natuurlijk laat je je fantasie de vrije loop met de 200.000 steentjes waarmee je zelf een auto, fiets, boot, raket, trein of nog niet bestaand vervoermiddel kunt bouwen!
lees verder >
Open Joodse Huizen | zondag 28 april

Open Joodse Huizen | zondag 28 april

In deze week zullen zo’n tweehonderd huizen, winkels, scholen en instellingen hun deuren openen om stil te staan bij de Joden die ooit op deze locaties gewoond hebben. Met deze persoonlijke verhalen maakt Open Joodse Huizen de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog invoelbaar.
lees verder >
Tour de Papier – etappe-trappen op de Veluwe!

Tour de Papier – etappe-trappen op de Veluwe!

Met een route langs molens, sprengen én het nieuwste uit de wereld van de papierkunst ontdek je op de fiets de geschiedenis van de papierindustrie in Apeldoorn en op de Veluwe.
lees verder >

Draai je telefoon
voor de beste beleving